domingo, 29 de julio de 2012

Stéphane Hessel: Indignaos!


Text en català.

Avui porto la ressenya d'un llibre molt interessant, sobretot per aquells que estan indignats. He volgut extreure frases del llibre que trobo molt significatives, i que permeten sapiguer per on van els trets.





Frases del llibre de Hessel:


  • Vivim en la DICTADURA DELS MERCATS FINANCERS que amenaça la pau i la democràcia. --> Vivim per tornar diners a uns bancs que se'ls han gastat en inversions a alt risc, siguem sincers. Han jugat amb nosaltres.
  • La responsabilitat de l'home que no es pot refiar ni d'un poder ni d'un déu. S'ha de comprometre en nom de la seva responsabilitat d'ésser humà.--> És a dir, l'home s'ha de comprometre com a ésser humà, deixant de banda religions i creençes absurdes. Em de ser responsables dels nostres actes sense esmentar Déu ni sa mare.
  • Ho pitjor en aquest món i com ha individu és la INDIFERÉNCIA, que les coses no van amb tu. --> Que no hi hagi compromís social ni mediambiental. Si només pensem en els vicis no canviarem el món. Em de lluitar tots junts, veure que la unió fa la força, i que comportar-se com un nen petit (no em parlis de política que no m'interessa) no porta solucions sinó que dona més problemes. És la pitjor postura de totes, perquè te la sua tot: que et quedes sense treball (et dona igual), que et retallen educació i sanitat per salvar Bankia entre d'altres (bueno no va amb mi),...
Em de ser més compromessos, més que res perquè no ens tornarán el que ens han tret. Si ens redueixen educació i sanitat, quan la CRISIS acabi el govern no ens tornará la educació que teniem abans, ni la sanitat que ens mereixem. El govern deixarà que les empreses privades vagin a la seva amb moltes facilitats. Vivim en un molt hipocrita, on el poble és com anys abans: un tros de carn, persones a les quals se'ls hi pot pegar (la policia fa el que li dona la gana perquè n otenen control, se'ls hi deixa fer), per tal que no defenssin els seus drets.

La solució és una revolució pacífica, un altre 15M, una lluita silenciosa que acabi amb el bullici (corrupció i amistats político-empresarials) i començar així un nou món. No será fàcil, però és millor que esperar assegut al sofà de casa mirant la tv.

No hay comentarios:

Publicar un comentario